Devasa tarih öncesi hayvanlar hala merak uyandıran ve merak uyandıran bir iddia. Öyle ki yüzlerce film ve dizi bahis konusu oldu ve olmaya da devam ediyor. Gezegenimizde şimdiye kadar yaşamış en büyük dinozorun hangisi olduğu konusunda bir tartışma bile var. Peki, bugünün aksine, o dönemlerde hayvanlar neden aynı anda hem korku hem de hayranlık unsuru yaratabilecek kadar büyüktü? Hükümler içeriğimizde? ?
Kaynak:https://animals.howstuffworks.com/ext…
2012 yılında Kuzeybatı Patagonya’nın Neuquén Eyaletinde bulunan 98 milyon yıllık uzun boyunlu bir ‘titanozor’ iskeleti, muhtemelen şimdilik tartışmalara son verecek kadar büyük.
Rensselaer Polytechnic Institute ve Austin’deki Texas Üniversitesi tarafından 2019 yılında yapılan çeşitli araştırmalara göre, bu canlıların Kuzey Amerika’da yayılmasının nedeni olarak havadaki oksijen miktarının yüksek olması görülüyor.
‘Sauropod dinozorların’ varlığı, bu memelilerin nasıl bu kadar büyüdüğüne dair başka bir hipoteze yol açar.
“Cope Kuralı” başka bir hipotezdir. Paleontolog Edward Cope’a göre, evrimleşmiş soylardaki hayvanlar zaman geçtikçe büyüme eğilimindedir.
Diğer kanıtlar, tarih öncesi hayvanların neden bu kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor: Cevap, kemikler ve akciğerler.
Devasa boyutuna bakılırsa, ‘Supersaurus’un inanılmaz derecede hafif kemiklere ve karmaşık bir hava kesesi sistemine sahip olduğuna inanılıyor.
Bambaşka bir dünyada yaşayan bu devasa yaratıklar hakkında daha fazla gizemin çözülmesi dileğiyle…